post

Bridgestone разкрива най-новото поколение на Ecopia – своето семейство магистрални гуми за дълги разстояния. Създадена за автопаркове, които се стремят да максимизират горивната ефективност и да повишат общата си стойност на собственост, новата гама Bridgestone Ecopia ENLITEN прилага иновативния подход на Bridgestone към разработването на гуми – ENLITEN, за отключване на подобрено износване и намалено съпротивление при търкаляне през цялата година.

Подготовка за по-добро представяне на автопарковете в променящия се свят 

Повече от половината от целия транспорт в Европа е сухопътен, като почти 40% от тях са трансгранични пътувания. Търсенето на транспорт за дълги разстояния е голямо, но индустрията също така се адаптира към икономическия натиск за ефективност на разходите, по-строги разпоредби за емисиите и интегрирането на нови и иновативни решения за по-добра свързаност.

В отговор на постоянно променящите се изисквания и търсене на оптимални гуми от страна на автопарковете, Bridgestone пусна Ecopia ENLITEN, нова гама гуми за дълги разстояния, която осигурява най-добрата горивна ефективност в класа.

Пускането на пазара на тази нова гама бележи първото използване на ENLITEN в гума за камиони на Bridgestone. ENLITEN е комбинация от авангардни технологии, осигуряващи максимална безопасност, изключителна производителност на гумите, подобрени характеристики за устойчивост и намалени разходи за притежание, като същевременно правят гумите готови за EV и бъдещето.

Технологичният пакет ENLITEN на Ecopia включва нови технологии и иновации от Bridgestone. Те включват шарки на протектора, позволяващи по-ниска консумация на енергия, както и високоефективни смеси, фокусирани върху горивната ефективност, и нова спирална конструкция на пояса в нископрофилните гуми Ecopia Steer ENLITEN, която увеличава производителността при завиване и оптимизира разпределението на налягането, за да подобри живота на износване.

В резултат на това гамата Bridgestone Ecopia ENLITEN осигурява производителност, която намалява разходите и CO2 емисиите. Гумите имат етикет на ЕС A-клас за съпротивление при търкаляне, с 12% намаление на съпротивлението при търкаляне в задвижващата ос и 8% намаление в управляващата ос в сравнение с предишното поколение.1 Животът на Ecopia ENLITEN при износване също е значително подобрен спрямо предходното поколение, с 40% по-голям пробег в управляващата ос – без компромис с редовното износване – и до 6% по-голям пробег в задвижващата ос.

С етикет B-клас на ЕС за сцепление с мокра настилка и 3PMSF маркировка, гамата Ecopia ENLITEN е подходяща за превоз на дълги товари през всички сезони. В допълнение към своите показатели за намаляване на разходите, гумата е проектирана с надежден каркас за по-голяма възможност за регенериране. Разработена с оглед на дигиталното бъдеще на мобилността, новата гама Ecopia вече е оборудвана с RFID и е готова да бъде оборудвана със сензори за гуми.

Bridgestone дава повече възможности на собствениците на автопаркове да получаване на данни, които да им помагат към постигане на повече устойчивост в оперативните им дейности.
Новите гуми Bridgestone Ecopia Steer ENLITEN и Ecopia Drive ENLITEN ще се предлагат от януари 2024 г. в размер 315/70 R22.5, с четири допълнителни размера, добавени през 2024 г. и още един размер през 2025 г. Ecopia Trailer ENLITEN ще се предлага от края на 2024 г., с което пълната гама ще бъде изцяло на разположение на клиентите.

Гумите ще се предлагат и като част от Bridgestone Fleetcare – адаптивен пакет от решения, свързващ продукти, данни, технологии и услуги за операции на автопаркове – за да помогне на собствениците на автопаркове и клиенти на Bridgestone допълнително да увеличат общата си стойност на собственост.

“Поради увеличаването на цените на горивата, оперативните разходи за флотовете се увеличават. С новата ни серия гуми Ecopia ENLITEN, с най-добра в класа горивна ефективност и увеличена издръжливост, сме проектирали решение, което помага на нашите клиенти да преодолеят този належащ проблем. Фокусирали сме се не само върху намаляването на разходите – новата серия Ecopia също така е разработена, за да подкрепя автопарковете по пътя им към постигане на устойчивост. С използването на новите гуми Ecopia, средноевропейският автопарк за дълги разстояния би могъл допълнително да намали емисиите на CO2 със 192 тона годишно”, казва Уакас Ахмад, Consumer Sales Director, Bridgestone EMIA. “Пускаме на пазара това, което считаме за новия най-добър избор в премиум сегмента за магистрални превози.“, допълва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *