post

Гумите Bridgestone, специално разработени за Grecale Folgore, удължават пробега на електрическото превозно средство, като същевременно осигуряват превъзходно управление при предизвикателни условия както на сухи, така и на мокри настилки

 

Bridgestone е избрана от Maserati да разработи персонализирани 20-инчови гуми за нейния първи изцяло електрически SUV – Maserati Grecale Folgore.

След скорошните сътрудничества, включително оборудването на суперавтомобила Maserati MC20 и Maserati Grecale, Maserati се обърна към своя дългогодишен партньор, за да намери гуми, които да подобрят характеристиките на пътя на нейния първи изцяло електрически SUV. Bridgestone отговори с персонализирани гуми по поръчка – Bridgestone Potenza Sport ENLITEN, своя флагмански ултра-високопроизводителен модел.

Осигурявайки висока производителност в сухи условия и подкрепени от премиум пакет за мокър път, гумите Bridgestone Potenza Sport ENLITEN са персонализирани така, че да осигурят на водачите на Maserati Grecale Folgore повече контрол, с превъзходно управление при предизвикателни условия както на сухи, така и на мокри настилки.

Специално изработената гума на Bridgestone отговаря на конкретните нужди на Maserati Grecale Folgore и подобрява неговата производителност благодарение на използването на технологията ENLITEN – иновативният подход на Bridgestone при разработката на гуми. Тази комбинация от множество технологии от последно поколение осигурява максимална безопасност и изключителна производителност на гумите за водачите на Maserati Grecale Folgore, като същевременно подобрява устойчивостта на гумата.

Подкрепяйки електрическата революция

В рамките на успешно дългосрочно партньорство, Bridgestone и Maserati споделят силно ангажимент към електрификацията. Гумата на Bridgestone, специално разработена за новия Maserati Grecale Folgore, осигурява изключително ниско съпротивление при търкаляне – постигайки най-висок етикет от клас А на ЕС, и удължавайки пробега на Maserati Grecale Folgore до 500 км.

Чрез напълно интегриран подход, Bridgestone инвестира в по-ефективна и достъпна електрическа мобилност за водачите и собствениците на автокъщи. Компанията е пионер при разработването на премиум гуми и технологии за гуми за електромобили, както и при разработката на специализирани решения за автокъщи и устойчива мобилност, като същевременно си партнира с водещи производители на електромобили и развива мрежа от търговци и сервизи, готови за работа с електромобили. От своя страна, Maserati е първата италианска луксозна марка, която пуска 100% електрически превозни средства, с ангажимент да произвежда електрически версии на всичките си модели до 2025 г. и само пълно електрически превозни средства до 2028 г.

В съответствие с дълбоко вкорененото италианско наследство на Maserati, Maserati Grecale Folgore е проектиран и произведен в Италия, както и неговите индивидуално изработени гуми Bridgestone Potenza Sport ENLITEN.

Патентовите технологии за разработка на виртуални гуми на Bridgestone, са съчетани с виртуалния симулатор на Maserati, осигурявайки възможност гумата по поръчка да бъде създадена и тествана в дигитална среда – намалявайки физическото ѝ прототипиране и тестване, редуцирайки консумацията на суровини и емисиите на въглероден диоксид, и същевременно позволявайки на гумата да достигне по бързо до пазара.

По повод анонса, Стивън Де Бок, вицепрезидент „Оригинално оборудване“, Bridgestone EMEA, сподели: “Grecale Folgore е историческо постижение на Maserati по нейния път към пионерска електрификация, и ние сме много горди да помогнем да се осъществи максималната производителност на автомобила с гумите на Bridgestone. И двете компании имаме силен ангажимент да ускорим прехода към електрически превозни средства; страхотен момент е да видим как нашето сътрудничество прокарва нови хоризонти в електрическата мобилност.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *