post

“Изпълнителите на “Тракия” поеха ангажимент да завършат предсрочно магистралата. Ние строго ще следим това да не вреди на качеството, а другата седмица ще отида с лабораторията да ги проверя. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в сутрешния блок на TV 7. По думите й оптимистичният вариант за лотове 2 и 3 е 1 юли месец.

Наред с това започва и ударно кърпене на дупките по улиците, които се появиха след тежката зима, коментира Павлова.

Освен ленти ще режем и кабели, припомни Павлова. Тя говори за приоритетите на правителството от гледна точка на строителството и припомни, че в град с население над 10 хил. жители не трябва да има кабели по въздуха.

Най-важното е, че дадохме старт Лот 4 на изключително важния проект на магистрала “Струма”, коментира министърът. След още едно лято ще се пътува до Солун по магистрала, обясни тя.

По въпроса със санирането, строителният министър припомни, че ние сме страната с най-ниска енергийна ефективност в Европа. Опитваме се да обясним на хората за ползите от санирането. Даваме 50% подарък за саниране. За средностатистически апартамент съфинансирането е около 5 хил. лв. Избрали сме банка, която да дава кредити, каза Лиляна Павлова.

Плановете на министерството са санирането да започне на 1 юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *